Om LARM.fm

Hvad er LARM.fm?

LARM.fm er en online platform, hvor forskere og  studerende kan tilgå den største samling af talt lyd i Danmark og en af de største lydsamlinger internationalt.

..

Hvad indeholder LARM.fm?

LARM.fm giver alle danske forskere og studerende streaming-adgang til danske radioprogrammer fra 1931 og frem til i dag. Desuden findes en bibliografi over alle radio-og tv-udsendelser, der er sendt på DR fra 1925-1983. LARM.fm er ikke bare et digitalt arkiv for radio og på sigt tv. Det er også en platform for forsknings- og undervisningssamarbejde om audio og radio.

.

Når LARM.fm er færdigudviklet vil den rumme mere end 1 million timers lyd fra en række danske radiostationer og –kanaler.

Hvis du ønsker adgang

Hvis du er forsker eller studerende, kan du oprette dig som bruger via http://larm.fm/opretbruger.html. Der arbejdes på, at brugere skal kunne få adgang via WAYF.

Det er muligt at streame fra Eduroam. Her er en guide til opsætning af Eduroam på Københavns Universitet. Hvis du har yderligere spørgsmål til Eduroam anbefaler vi, at du kontakter dit universitet..

.

Kom godt i gang med LARM.fm

larm.fm/komgodtigang finder du en guide til, hvad LARM.fm kan bruges til.

Her er der en introduktionsvideo, som viser, hvordan du blandt andet kan bruge LARM.fm.

LARM.fm er under udvikling

LARM.fm vil være under udvikling, indtil LARM-projektet afsluttes med udgangen af 2013. Der kan derfor forekomme uhensigtsmæssige systemfejl. Beta-test er af stor betydning for systemets endelige udformning og udviklerne sætter stor pris på beta-testernes tålmodighed.

.

Hvad indeholder LARM.fm ikke?

Ikke alle DR’s radioudsendelser fra før 1989 er arkiveret.  Derudover er der udsendelser, som er arkiverede, men endnu ikke digitaliserede. Disse findes ikke i LARM.fm. Det drejer sig om:

– Omtrent 100.000 DR-udsendelser fra før 1989,  som er bevaret i DR’s radioarkiver.
– Et ukendt antal udsendelser fra særsamlinger på Statsbibliotekt og andre institutioner.

I LARM.fm kan du se en en registrant over kendt arkiveret materiale. LARM kan ikke sørge for digitalisering af det ikke-digitaliserede materiale. Det sker ud fra den erkendelse, at en total digitalisering af radiokulturarven ikke er økonomisk overkommelig. LARM anbefaler, at der afsættes midler til digitalisering i ansøgningsbudgetter, når man søger funding til forskningsprojekter.

Teknologi

LARM.fm er baseret på CHAOS, Cultural Heritage Archive Open System, som er en open source objekthåndteringsplatform. CHAOS vil med udgangen af 2013 indeholde mere end en million timers lyd.

Her kan du læse mere om CHAOS.
Og her er et link til CHAOS’ Community side.

. .

LARM.fm andre steder

November 2012: Studerende og forskere får adgang til radiokulturarven – Pressemeddelelse

September 2012: LARM – nu med lyd på. Præsentation af larm.fm. – DeiC’s præsentation af LARM.fm