Ridser og fortidens sus. – Afsnit #3 i serien om Allan Mikkelsens digitaliseringsarbejde

19. juli 2013 | Posted by | Category: larm-news radio

I 3. afsnit af LARM Radios serie om lydtekniker Allan Mikkelsens digitalisering af radioarkiverne beretter Allan om, hvordan han i sin digitalisering af spolebånd retter op på nogle af de grove ridser, som er blevet overført fra de gamle plader. Han fjerner store hak, hop og gentagelser, der forstyrrer udsendelsernes indhold. Allan ændrer dog ikke på selve lyden og filtrerer ikke støj væk, da formålet ikke er at det skal lyde rent og pænt. Det er vigtig for både den lydlige oplevelse af udsendelserne og for at kunne fornemme datidens tekniske muligheder og begrænsninger, at lytteren kan høre fortidens sus. I afsnittet citeres der fra DR-udsendelserne: På eksprestogets lokomotiv (DR P1, 27/2-1946); Kong Christian X’s 25-års jubilæum (DR P1, 15/5-1947)

Comments for this post are closed