Interaktionen mellem menneske og computer i analysearbejdet – nu og i fremtiden

19. april 2013 | Posted by | Category: events larm-begivenheder

Med Søren Knudsen, Datalogisk Institut, Københavns Universitet
Onsdag den 24. april kl. 14.15-16.00, KUA lokale 21.1.18

I et forskningsprojekt under Human-Centered Computing ved Datalogisk Institut Københavns Universitet er man i gang med at udforske hvordan forskere og andre kan analysere store mængder data ved hjælp af informationsvisualisering på meget store skærme – for eksempel skærme der fylder hele vægge. Deraf projektets navn WallViz. Redskaberne er bl.a. hidtil usete hastigheder for datasøgning, multitouchskærme i vægstørrelse og interaktiv computer-grafik til håndtering af komplekse datasamlinger.

Som sit ph.d.-projekt arbejder Søren Knudsen med de muligheder enorme mængder skærmplads giver for at arbejde med dataanalyse. For eksempel interviewede han personer der arbejder med at analysere data (forskere, analytikere, økonomer, etc.) om de data de arbejder med og deres analyseopgaver. På baggrund af dette afholdt han workshops med hver af de interviewede personer og deres kollegaer, hvori disses analyseprocesser blev forsøgt afviklet ved at lade som om at man havde adgang til store skærme og brugergrænseflader der understøttede deres arbejde. Omdrejningspunktet for disse workshops blev hvordan den enorme skærmplads ændrede på mulighederne for at se og undersøge data.

Oplægget vil blandt andet dreje sig om disse workshops, samt hvilke nye muligheder der åbnes op for i analysearbejde med inddragelsen af denne intuitive adgang til data.

Dette er det femte af foreløbig otte foredrag under overskriften Digitaliseret Humaniora.

Comments for this post are closed